Grand Café / Restaurant Crimpert Salm is gevestigd in het gelijknamige pand midden in het historische centrum van Dordrecht aan de Visstraat 7. Ons karakteristieke monumentale pand staat bekend als één van de mooiste gebouwen in de oudste stad van Holland. Haar naam heeft het gebouw te danken aan de oorspronkelijke functie in de 17e eeuw.

In 1607 is Crimpert Salm in opdracht van het viskopersgilde gebouwd. Het in de renaissance stijl gebouwde pand met haar fraaie trapgevel gaf de rijkdom van het gilde goed weer en trok veel nieuwe kopers aan. Diverse soorten vis werden aan de Visstraat verkocht. Om de koopwaar nog aantrekkelijker te maken, sloeg men de zalm achter de kieuwen, waardoor deze een mooie roze kleur kreeg. Het "krimpslaan" van de zalm werd de handelsnaam van het gilde, later veranderde dit in Crimpert Salm.

In Crimpert Salm werken we vandaag de dag uitsluitend met verse producten, waardoor het "krimpslaan" van de zalm totaal overbodig is geworden. Met passie bereiden we deze dagverse producten tot de meest heerlijke gerechten. Crimpert Salm is nog steeds een bezienswaardigheid en trekt vele toeristen en dagjesmensen naar het historische centrum van Dordrecht. Door de unieke ligging aan het drierivierenpunt is Dordrecht ook goed bereikbaar via het water.
MENU
WIJNEN
GALLERIJ
HOME
ROUTE
OVER ONS
ADRES
Visstraat 7
3311 KX Dordrecht
tel. +31 78 614 55 57
CONTACT
Email:
info@crimpertsalm.nl
Mobile:
www.crimpertsalm.nl/m_home.html
Wil je bij ons werken?
Mail dan je CV naar ons!
SOCIAL
/
OPENINGSTIJDEN
Zondag: 12.00 - 00.00 uur / Maandag gesloten!
Dinsdag en woensdag: 10.00 - 00.00 uur
Donderdag t/m zaterdag: 10.00 - 01.00 uur
CrimpertSalm
NIEUWS
HISTORIE
RESERVEREN
decrimpertsalm